Pārsteidzoši! Kāpēc kafijai iesaka pievienot ķiploku?

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Ir ļoti daudz kafijas recepšu, bet šī recepte noteikti pārsteigs!

Tas ir diezgan neparasti, bet Izraēlā kafijai pievieno ķiplokus. dzēriens kļūst izteiksmīgāks garšas ziņā un uzmundrinošāks, lai gan pie tādas garšas tiešām jāpierod.


Sastāvdaļas:

malta kafija - 2 tējk;
ūdens - 200 ml;
pusdaiviņa ķiploka
medus - 1 tējk.

Ķiplokus var atstāt nemizotu un veselu vai sasmalcināt - tādā gadījumā dzēriena garša būs vēl izteiktāka. Ielieciet kafiju un ķiplokus (turku kafijas kanniņā vai ķipītī), piepildiet ar ūdeni un uzlieciet uz uguns. Trīs reizes uzvāriet. Ielejiet kafiju tasē, pievienojiet medu, samaisiet un dzēriens ir gatavs baudīšanai.

Dzīvesstils

Daudziem šķiet, ka ne viss, kas ir veselīgs, ir arī garšīgs. Taču tas ir mīts! Arī veselīga pārtika var būt garda. Profesore Izabella Bensenora nosauc divus produktus, kuri brīnumainā kārtā ir veselīgi un tos var iekļaut savā uzturā, ja vēlaties būt veseli un slaidi. Svarīgākais ir ievērot mērenību, vēsta "Daily Star".