Ir ļoti daudz kafijas recepšu, bet šī recepte noteikti pārsteigs!
Tas ir diezgan neparasti, bet Izraēlā kafijai pievieno ķiplokus. dzēriens kļūst izteiksmīgāks garšas ziņā un uzmundrinošāks, lai gan pie tādas garšas tiešām jāpierod.
Sastāvdaļas:
malta kafija - 2 tējk;
ūdens - 200 ml;
pusdaiviņa ķiploka
medus - 1 tējk.
Ķiplokus var atstāt nemizotu un veselu vai sasmalcināt - tādā gadījumā dzēriena garša būs vēl izteiktāka. Ielieciet kafiju un ķiplokus (turku kafijas kanniņā vai ķipītī), piepildiet ar ūdeni un uzlieciet uz uguns. Trīs reizes uzvāriet. Ielejiet kafiju tasē, pievienojiet medu, samaisiet un dzēriens ir gatavs baudīšanai.