Populārais pavārs Mārtiņš Sirmais pats nav gatavs ikdienā lietot kukaiņus, taču neizlēdz iespēju, ka kādreiz nākotnē kukaiņi varētu būt kā būtiska pārtikas sastāvdaļa, vēstīts Jura Vaidakova rakstā “Restorānā kukaiņus galdā necels” žurnālā “Kas Jauns”.
Martiņa Sirmā restorānā kukaiņi netiek celti galdā, bet saldētas skudras gan var dabūt nogaršot, ja kāds to vēlas.
Ja ar klientiem sākas saruna par kukaiņu lietošanu pārtikā un viņiem rodas interese par šo tēmu, tad no saldētavas paņemu burciņu, un ar pinceti izvelku saldētu skudru un piedāvāju nogaršot,
stāsta M. Sirmais.
Kā garšo saldēta skudra?
Mārtiņs teic, ka forši. Esot viegli skābena garša. Restorānā esot pieejamas arī bērzu sulas sīrups, kurā ir skudras.
To vāra sīrupa fabrika Līgatnē, kur saimnieks vienreiz eksperimenta nolūkā nolēma atstāt bērzu sulā sakritušās skudras un izvārīt sīrupu. Ziniet, tas sīrups ar skudrām ir daudz garšīgāks. Tajā ir patīkams skābumiņš,
atklāj M.Sirmais.