Vērtīgi padomi, kā šogad ietaupīt

© pixabay.com

"Twitter" publicēta aptauja par taupības variantiem, kas ļautu pārdzīvot finansiālās krīzes gadu, kā to prognozē politiķi un ekonomisti.

"OK, Jaunā gada sagaidīšanas poha visiem izgulēta un var sākt domāt par nozīmīgo. Tā kā šogad vairāk nepelnīsim, tad jādomā par to kā samazināt savus ikmēneša izdevumus. Ko savā dzīvē plāno ierobežot tu?"

Daniels: "Neko ekstra neierobežošu, viss jau notiek: 1) plānot budžetu, pierakstīt visus tēriņus, zināt 'essential' izdevumu kategorijas, laicīgi tām veidot drošības spilvenu; 2) tērēt mazāk, kā nopelnīt; 3) skaidri nošķirt 'vajag' no 'gribu'; 4) rūpēties par veselību (fiz./ment.)!"

Kristaps: "Kāpēc tāda depresija, ka šogad nepelnīsi vairāk, nekā pērn? Bet es tāpat mēģinu nepirkt nevajadzīgas lietas, man ir relatīvi zema dzīvokļa īres maksa, kā arī veicu auto izmaksu uzskaiti. Un auto arī vecs japānis. Bitcoin te izmaina domāšanu."

Mārtiņs: "Es esmu gatavs vienmēr, kad vajag, ko ierobežot vai piebremzēt, bet redzet vakar vakara - Valkas pilsētas centra, cik ilgi privātie rīkoja uguņošanu, ka NEKAD citus gadus, domāju diez vai - lielais vairums tauta, ko samazinās"

Kaspars: "Jau pagājušajā gadā restrukturēju savas abonēšanas, hostinga izmaksas, samazinājām elektrības patēriņu, utt."

Mārtiņš: "* Abonēšu mazāk Adobe licences. Gudrāk izmantošu esošās. * Atvadīšos no klientiem, kas nemaksā. * Tērēšu mazāk laiku skaidrojoties ar idiotiem. Teikšu kkā tā: "ļoti interesanti, man par to jāpadomā". * Saldumi. Viss pietiek. Tā kā ir inflācija, tad nomināli arī jāpelna vairāk."