Ārsts iesaka ēst mandarīnu mizu

© F64

Pēc ārsta-toksikologa Mihaila Kutušova teiktā, vitamīniem bagātā citrusaugļu miza var būt ļoti noderīga, raksta Medikforum.

Profesors Kutušovs sacīja, ka mandarīnu mizā ir vairāk vērtīgu vielu nekā mīkstumā.

"Citrusaugļu mizā vienmēr ir vairāk C, A, E vitamīnu nekā mīkstumā."

Turklāt mandarīnu mizas satur ēteriskās eļļas, pektīnu, kāliju un fosforu. Šie mikroelementi ir labvēlīgi sirdij, kuņģa-zarnu traktam, imūnsistēmai.

Kutušovs ieteica izmantot žāvētu mandarīna miziņu - piemēram, kā garšvielu vai dabīgu aromatizētāju. Vel no mandarīna mizas var pagatvot karstos dzērienus.

Dzīvesstils

Šī zivs, kas ir plaši izplatīta, bet tajā pašā laikā nenovērtēta, var kļūt par īstu superēdienu uzturā. Tā ir pieejama, viegli pagatavojama un tai ir labvēlīga ietekme uz veselību, kas neatpaliek no dārgā laša. Runa ir par sardīnēm – un lūk, kāpēc tās jāiekļauj ikdienas ēdienkartē.

Svarīgākais