Prognoze: zināms, kad Latvijā atgriezīsies vēsums

© F64

Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter dalās ar prognozēm par pašreizējā karstuma viļņa ilgumu.

Daloties ar prognozēm par gaidāmo nokrišņu daudzumu šonedēļ, Trallis liek noprast, ka visa darba nedēļa vēl būs karsta, vēsāks laiks iespējams nedēļas nogalē.

"Dažādas prognozes par gaidāmo nokrišņu daudzumu tuvākajā nedēļā - līdz nākamsestdienai. Pēdējā attēlā redzama GFS ansambļa prognozētā 850hPa temperatūra, no 20.augusta var kļūt vēsāks," viņš raksta.

Kā vēstīts, šonedēļ Latvijā saglabāsies karsts laiks, taču lokāli iespējams arī lietus un pat pērkona negaiss, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Dienās gaiss iesils pārsvarā līdz +27…+32 grādiem, savukārt naktīs termometra stabiņš teritorijas lielākajā daļā nenoslīdēs zemāk par +15 grādu atzīmi. Līdz ar mainīgu mākoņu daudzumu, lokāli būs arī novērojams ne tikai īslaicīgs lietus, bet iespējams arī pērkona negaiss.

Tikai svētdien ir gaidāms nu jau vēsāks laiks - dienā austrumu rajonos termometra stabiņš pakāpsies līdz +26 grādu atzīmei, bet rietumu rajonos pieturēsies vien pie +20 grādu atzīmes, prognozē LVĢMC.

Svarīgākais