Uztura speciāliste un dietoloģe Olga Alemajkina atklāj, ka sagrieztu maizi nereti apstrādā ar konservantiem, lai tā labāk saglabātos.
Ārste atklāja, ka sagrieztu maizi nevajadzētu pirkt - un ne tāpēc, ka tāda maize ir dārgāka. Pēc Alemajkinas teiktā, kad tādu maizi lieto uzturā, organismā var iekļūt nevēlamas vielas.
Mediķe skaidroja, ka plastmasas iepakojumā pārgrieztas maizes šķēles ātrāk bojājas, jo ir lielāks virsmas laukums, uz kura var izplatīties pelējums.
Daktere atklāja arī faktu: maizes rūpnieciskajā griešanā naži tiek apstrādāti ar speciālām eļļām, un nereti ražotāji taupības nolūkos izmanto nekvalitatīvu eļļu. “Maizes šķēles sanāk vienmērīgas, taču tās kļūst vēl kaitīgākas organismam,” sacīja Olga Alemajkina.
Eksperte piebilda, ka sagriezta maize bieži tiek papildus apstrādāta, jo tā ir "jutīga" pret bojāšanos. Šādā produktā ir konservanti, kas pēc tam iekļūst organismā.