Mūsdienās viens no galvenajiem nāves cēloņiem ir dažādas sirds slimības. Sirds slimības var veicināt dažādi faktori, tai skaitā pārtika, vēsta "Eat This, Not That".
Kādi faktori ietekmē sirds slimību attīstību? Eksperti norāda, ka sirds slimības var veicināt iedzimtība, augsts holesterīna līmenis, augsts asinsspiediens, diabēts, aptaukošanās, nepareizs uzturs.
Atsevišķi pārtikas produkti tiešā veidā var veicināt sirds slimības.
Eksperti min, ka ikdienā vajadzētu izvairīties no produktiem, kuri satur piesātinātos taukus un transtaukus. Izrādās, ka vieni no populārākajiem produktiem, kuri var palielināt sirds slimību risku, ir gaļas izstrādājumi.
Amerikas Sirds asociācija atzīst, ka regulāri ēdot pārtiku, kas satur daudz piesātināto tauku, var paaugstināties arī holesterīna līmenis asinīs.
Gaļas izstrādājumi, piemēram, desa, šķiņķis, salami un cīsiņi, var paaugstināt "slikto" holesterīna līmeni, kas pazīstams arī kā ZBL holesterīna līmenis. Augsts ZBL holesterīna līmenis var palielināt sirds slimību un pat insulta risku.
Gaļas izstrādājumos ir arī ļoti daudz nātrija, kas arī var nelabvēlīgi ietekmē sirds veselību.