Kāpēc patiesībā lielā karstumā nedrīkst ēst saldējumu?

© pexels.com

Aukstie dzērieni un saldējums lielā karstumā var izraisīt saaukstēšanos un akūtas elpceļu infekcijas, norāda ģimenes ārste, gastroenteroloģe Anastasija Atamana, vēsta "otkrito.lv".

Auksti produkti ļoti karstā laikā rada papildu stresu cilvēka organismā, apgalvo ārste.

"Ātri ēdot saldējumu karstumā, strauji atdziest aug''sejie elpceļi, kas var izraisīt saaukstēšanos un akūtas elpceļu infekcijas. Strauja temperatūras pazemināšanās rada papildu stresu ķermenim," sacīja ārste.

Viņa atzīmēja, ka ir gadījumi, kad, dzerot aukstu ūdeni, rodas asas asinsvadu spazmas un cilvēki gājuši bojā. Turklāt dažreiz stenokardija rada komplikācijas bronhīta un pneimonijas formā.

Ārste norāda, ka, ja, ēdot saldējumu jūti, ka kaklā ir neērta sajūta, tā ir pārmērīga aukstum apazīme un vēlams atteikties no našķā. Tas pats attiecoties uz ledus aukstu ūdeni. Ja ir vēlme pēc auksta dzērieni, ieteicams to vispirms nogaršot un novērtēt tā temperatūru.

Svarīgākais