Kāpēc karstā laikā nevar ēst tomātus?

© F64

Vasara lēnām, bet liek par sevi manīt. Drīz ārā būs +30 grādi. Ko tas nozīmē? Ir tādi pārtikas produkti, kurus vasarā labāk nepirkt un neēst, ja vēlies saudzēt veselību. Pie tādiem produktiem pieskaita arī tomātus, raksta wday.ru.

Tomāti, kā izrādās, karstumā var arī apdraudēt veselību. Esot pārāk augstai temperatūrai tie ātri bojājas - pārgatavojas un saplaisā, tādejādi tur viegli var iekļūt kaitīgie organismi - salmonellas vai norovīrusi.

Starp citu, ja nolemjat nogriezt saplaisājušu vai pārāk mīkstu gabalu no tomāta un apēst pārējo, tā ir nepareiza pieeja.

Baktērijas var inficēt visu produktu. Pārgatavotus tomātus karstumā var ēst tikai pēc rūpīgas termiskās apstrādes.

Dzīvesstils

Pieaugošās bagāžas cenas un stingrā aviokompāniju politika liek ceļotājiem meklēt radošus veidus, kā ietaupīt naudu ceļojuma laikā. Pēdējā laikā tendence ceļot bez jebkādas bagāžas – tikai ar telefonu un maku – ir kļuvusi populāra tā dēvētās “Z paaudzes” un “tūkstošgades” jeb “mileniāļu” paaudzes vidū, raksta “DailyMail”.