Atklāj ko būtisku par mellenēm

© pexels.com

Mellenes varētu pasargāt pusmūža cilvēkus no demences attīstības, atklāts pētījumā.

Kā raksta "The Sun", pacienti vecumā no 50 līdz 65 gadiem ar atmiņas traucējumiem, kuri 12 nedēļas lietoja melleņu pulvera piedevu, uzrādīja labākus garīgās pārbaudes rezultātus.

Mellenes ir bagātas mikroelementiem un antioksidantiem, ko sauc par antocianīniem. Tie ne tikai piešķir mellenēm krāsu, bet arī aizsargā tās no starojuma iedarbības un infekcijām.

ASV profesors Roberts Krikorians no Sinsinati universitātes sacīja, ka iepriekšējos kognitīvos pētījumos ar gados vecākiem pieaugušajiem novērota labvēlīga melleņu ietekme un tiek pieļauts, ka tās varētu būt efektīvas jaunākiem cilvēkiem ar insulīna rezistenci.

"Alcheimera slimība, tāpat kā visas hroniskās novecošanās slimības, attīstās daudzu gadu laikā, sākot no pusmūža," teicis profesors. "Šīs īpašības, kas palīdz mellenēm izdzīvot, sniedz arī tādas priekšrocības kā iekaisuma mazināšana, vielmaiņas funkcijas uzlabošana un enerģijas ražošanas uzlabošana."

Dzīvesstils

Bijusī Ukrainas TV galvenā redaktore Lelija Boravļeva savulaik bijusi populārā šova “Izmeklēšanu vada ekstrasensi” redaktore, kurā cilvēki ar ezotēriskām spējām mēģināja noskaidrot patiesību par kādu konkrētu notikumu. Tomēr ap šo raidījumu klīst diezgan daudz baumu. Daži ir patiesi pārliecināti, ka tā ir taisnība, bet citi, ka šovs ir iestudējums, vēsta Unian.net.