Kādu maizi dietologi neiesaka ēst?

© Edmunds Brencis/ F64

Ir vispāratzīts, ka maize ir jebkuras diētas ienaidnieks. Taču patiesībā tā nav gluži taisnība: ja zina, kādu konditorejas izstrādājumu izvēlēties, tas var noderēt pat tievēšanas procesā, lai atbrīvotos no liekajiem kilogramiem (un noteikti nekaitēs veselībai).

Ja vēlaties, lai maize nepārvērstos liekajā svarā un neizraisītu cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs, izvēlieties pilngraudu maizi. Šāda maize ir arī bagāta ar noderīgiem komponentiem, kas pozitīvi ietekmēs veselību. "Ēdot pilngraudu maizi, organisms saņems ar tādas būtiskas uzturvielas kā šķiedrvielas, veselīgie tauki, B vitamīni, dzelzs, magnijs, E vitamīns un antioksidanti," komentārā "Eat This, Not That!" saka dietoloģe Roksana Ehsani.

Bet uztura speciālisti kategoriski neiesaka ēst maizi, kas gatavota no rafinētiem baltajiem miltiem. "Maizei, kas izgatavota no baltajiem miltiem, nav nekādas uzturvērtības," atzīmē Ehsani.

Tāpat ir svarīgi pievērst uzmanību tauku daudzumam: daudzos miltu izstrādājumos to ir pārāk daudz. Tas attiecas, piemēram, uz kruasāniem (un līdzīgiem saldajiem konditorejas izstrādājumiem) vai maizi ar piedevām: ķiploku, sieru utt. Jāskatās arī derīguma termiņš. Ja maizi var uzglabāt pārāk ilgi, tā, visticamāk, satur daudz konservantu.

Dzīvesstils

Drēgnajā rudenī un aukstajā ziemā daudzi dzer siltas tējas, lai ne tikai sasildītos, bet arī uzlabotu veselību. Eksperti atklāj, kurš tējas veids ir visveselīgākais un var sniegt vislielāko labumu veselībai, raksta "USA Today".

Svarīgākais