Kuriem cilvēkiem vajadzētu pilnībā atteikties no siera ēšanas?

© Dāvis Ūlands/F64

Ir gadījumi, kad sieru vajadzētu ēst pavisam nelielos daudzumos, vai arī no šī produkta vajadzētu pilnībā atteikties, vēsta Medikforum.

Uztura speciāliste Margarita Koroļeva skaidroja, kādos gadījumos siers var kaitēt veselībai.

Medicīnas zinātņu doktore atzīmēja, ka tieši hipertensijas slimniekiem šis produkts jālieto ļoti uzmanīgi - ja šis noteikums netiek ievērots, siers var kaitēt veselībai.

“Siers satur lielu daudzumu sāls komponentu. Tā vienmēr ir šķidruma aizture, cirkulējošo asiņu apjoma palielināšanās, un tas nevar neietekmēt asinsvadu sieniņu stāvokli asinsspiediena līmenī, ”skaidroja Koroļeva.

Turklāt sieru nevajadzētu ēst cilvēkiem, kuri cieš no migrēnas un kuriem ir tendence uz biežām galvassāpēm. Produkts satur histamīnam līdzīgus komponentus, kas var aktivizēt un saasināt migrēnas problēmas.

Viņa piebilda: pat ja nav kontrindikāciju, sieru nevajadzētu lietot vairāk kā četras reizes nedēļā saprātīgās porcijās. Jāatceras, ka produkts, kuram ir arī labās īpašības, joprojām satur daudz piesātināto tauku un sāls, turklāt tajā nav šķiedrvielu - atkarība no tā ir saistīta ar svara pieaugumu, holesterīna līmeņa paaugstināšanos asinīs. Sieru vajag ēst ne tikai ar mēru, bet arī kopā ar dārzeņiem vai garšaugiem.

Dzīvesstils

Drēgnajā rudenī un aukstajā ziemā daudzi dzer siltas tējas, lai ne tikai sasildītos, bet arī uzlabotu veselību. Eksperti atklāj, kurš tējas veids ir visveselīgākais un var sniegt vislielāko labumu veselībai, raksta "USA Today".

Svarīgākais