Izrādās, ka neēdot brokastis var pieņemties svarā; kā?

© pexels.com

Daudz ir stāstīts par to, ka brokastis ir svarīgākā dienas ēdienreize. Tomēr daudzi cilvēki izvēlas iztikt bez brokastīm, eksperti izceļ, ka brokastu neēšana var veicināt svara pieaugumu, ziņo "Eat This, Not That".

"Sabalansētas brokastis palīdz jums justies enerģiskākiem, pamodina smadzenes un palielina iespējas, ka dienas laikā ēdīsiet veselīgu pārtiku," atzīst uztura speciāliste Mērija Stjuarte.

Eksperte uzsver, rītos, kad neieturat brokastis, jūsu ķermenis zaudē vitāli svarīgas uzturvielas. Viena no brokastu neēšanas blakusparādībām ir tāda, ka tā ietekmē vielmaiņas darbību, tā palēlinās.

Pētījumos pierādīts, ka tie cilvēki, kuri ēd brokastis, sadedzina divreiz vairāk kaloriju nekā tie, kuri izvairas no rītiem ēst.

Uztura speciāliste Laura Buraka min, ka brokastis spēj ātri "iedarbināt" mūsu vielmaiņu. Tāpēc būtiski ir ēst sabalansētas brokastis, kuras ir bagātas ar šķiedrvielām un olbaltumvielām

"Ja jūs no rīta nesaņemat šīs uzturvielas, tad jūsu metabolisms var palēnināties," min uztura speciāliste Stujarte.

Ekspertes min, ja no rīta neēdat brokastis, pastāv lielāka iespēja, ka dienas laikā radīsies nepārvarama vēlme ēst, vēlēsieties visu laiku našķoties.