Ārste nosauc vienu produktu, kas uz visiem laikiem jāizslēdz no uztura

© Jānis Vecbrālis/F64

Kā stāsta kardioloģe Anna Koreņeviča, daudziem cilvēkiem ir liels pārsteigums, ka sirds veselību var negatīvi ietekmēt saldumu ēšana.

Aterosklerozes attīstību, asinsvadu problēmas var veicināt dažādi pārtikas produkti. Parasti, runājot par tādiem, ārsti atsaucas uz piesātināto tauku avotiem. Bet, kā saka Anna Koreneviča, arī visa veida saldie deserti šajā ziņā nav mazāk bīstami.

Kardioloģe atklāja, ka cukurs ir tas produkts, kuru viņa ieteiktu kā pirmo izslēgt no uztura, ja cilvēkam draud sirds slimības.

"Tas var izklausīties ļoti negaidīti, bet galvenais produkts, kas kaitē sirdij un ir daudzu cilvēku uzturā, ir nevis cūkgaļa, nevis speķis, nevis kāda trekna gaļa, bet gan cukurs," viedokli pauda ārste.

Koroneviča precizēja, ka runa nav tikai par cukuru, ko liek klāt pie tējas. Daudz un regulāri ēsta pārtika ar augstu glikēmisko indeksu, kas satur daudz ātro ogļhidrātu, arī kaitē asinsvadiem un sirdij. Tādi produkti, piemēram, ir dažādi rafinētu balto miltu izstrādājumi.

Ārste ieteica neēst saldumus katru dienu - tam nav nekādas fizioloģiskas vajadzības, tikai ieradums. Kardioloģe uzsvēra, ka cilvēka organisms ir spējīgs iztikt bez saldumiem, nekādu kaitējumu tas tam nenodarīs.

Svarīgākais