Kāpēc ēdienu eksperte augļus ēd kā pirmos ēdienreizē?

© Vladislavs Proškins/F64

Finansiste, ēdienu eksperte, kultūras darbiniece Ilze Auzere kanāla TV24 raidījumā "La Dolce Vita. Ēd vesels!" dalījusies ar saviem veselīgā uztura paradumiem.

Kā atklāj I. Auzere, viņas veselīgā uztura pamats ir daudzveidīga pārtika.

"Svaigas lietas, kūpinātas, ceptas, vārītas. Vienkārši dažādība," saka ēdienu eksperte.

Viņa atzīmē, ka katru dienu ir jāapēd dārzeņi un augļi.

"Augļus, protams, kā pirmos ēdienreizē, jo mēs zinām, ka, ja augļus ēd pēdējos, tad viss tur pūst zarnās," norāda I. Auzere.

Viņa arī atklāj, ka rītu iesāk ar vienu karoti kurkuma saknes sulas, kam pievienoti melnie pipari. Tad I. Auzere apēdot kādu augli, piemēram, greipfrūtu un tikai tad brokastojot.

Runājot par desertiem, viņa norāda, ka arī tos ieteicams ēst kā pirmos un izceļ melno šokolādi, kuru "ciena".

Dzīvesstils

Laimes un prieka sajūtu katram var sniegt kaut kas cits. Daudzi uzskata, ka īsto laimes sajūtu var sniegt nauda, laba veselība un mīlestība. Cik cilvēku, tik dažādu viedokļu par laimi. Zinātnieki nolēma šo izpētīt un noskaidrot, kas patiesībā cilvēkiem var sniegt mūžīgu laimi un prieku, raksta "Daily Star".

Svarīgākais