Kāpēc dietoloģe aicina cilvēkus ēst kartupeļu mizas?

© pexels.com

Sertifcēta dietoloģe Beta Červonija no Klīvlendas klīnikas Ohaio, ASV atklājusi, kāpēc ir vērts ēst arī kartupeļu mizas, ziņo CNN.

"Es vienmēr mudinu cilvēkus ēst mizas, "saka dietoloģe. Viņa norāda, ka tieši mizās kartupeļi uzglabā savu augsto šķiedrvielu saturu.

B. Červonija norāda, ka šodien mēdz valdīt uzskats, ka īpaši veselīgs ir saldais kartupelis, taču gan saldajiem, gan tradicionālajiem kartupeļiem ir līdzīgas uztura priekšrocības.

"Cilvēki domā, ka tajos nav uzturvērtības, tie ir prasti, bet tradicionālie kartupeļi satur antioksidantus, piemēram, flavonoīdus, kas var palīdzēt samazināt brīvo radikāļu radītos bojājumus," norāda dietoloģe.

Dzīvesstils

Pavasaris ir laiks, kad ērces ir visaktīvākās. Pamodušies no ziemas miega, šie kukaiņi kļūst īpaši agresīvi, tāpēc no marta beigām līdz maija vidum cilvēkiem, kas dodas uz mežu teritorijām, ieteicams ievērot īpašu piesardzību. Ir svarīgi apzināties, ka ērces rada ne tikai diskomfortu, kas saistīts ar kodumu un nepieciešamību tās izņemt, bet arī nopietni apdraud veselību.