"Izdevniecība RaKa" projektu vadītājs, brīvprātīgais ukraiņu bēgļu pārvešanā uz Latviju Jānis Liepiņš kanāla TV24 raidījumā "La Dolce Vita. Ēd vesels!" runājis par sāls nozīmi veselībai.
"Sāls organismam ir ļoti veselīga," zina teikt Jānis. Viņš gan precizē, ka runa ir par noteiktiem sāls veidiem - jūras sāli, melno sāli, Himalaju sāli.
"Sāls ir ļoti svarīgs vielmaiņas un gremošanas procesos," skaidro J. Liepiņš. "Trenējoties ļoti labi ir sajaukt sāli ar ūdeni un iedzert pirms treniņa. Tad ķermeņa pampums ir labāks, lielāks - asinis vairāk saiet muskuļos. Citi pat paņem karotīti sāls pirms treniņa, uzdzer ūdeni un tad iet trenēties."
Viņš atzīmē, ka galda sāls nav veselīga, jo apstrādes procesā ir zaudētas sāls vērtīgās vielas.