Ko svarīgu vienmēr jāatceras izdarīt pēc naža asināšanas?

© Dāvis Ūlands/F64

SIA "Taste of Latvia" dibinātājs, bio mērču pavārs Ansis Buiķis kanāla TV24 raidījumā "La Dolce Vita. Ēd vesels!" skaidroja, kāpēc pēc naža asināšanas tas vienmēr jānomazgā.

Speciālists, runājot par nažu asināšanu, stāsta, ka agrāk vectēvs nazi asinājis uz akmens, bet tas esot diezgan laikietilpīgs process, turklāt jāzina, kādā leņķī turēt nazi.

A. Buķis neslēpja, ka nedaudz "šmaucoties" un asina savus nažus uz parasta nažu asinātāja, taču der atcerēties, ka pēc asināšanas nazis vienmēr jānomazgā.

"Kad mēs asinām nazi, nelielu daļu tā metāla noņemam nost - ir tāda metāla skaidiņa. Pēc asināšanas kārtīgi nomazgā asmeni no abām pusēm, nobrauc ar švammīti, lai nebūtu pēc tam metāla skaidas ēdienā," skaidro bio mērču pavārs.

Viņš norāda, ka mājas apstākļos pietiek ar parastu nažu asināšanas metodi.

Dzīvesstils

Šī zivs, kas ir plaši izplatīta, bet tajā pašā laikā nenovērtēta, var kļūt par īstu superēdienu uzturā. Tā ir pieejama, viegli pagatavojama un tai ir labvēlīga ietekme uz veselību, kas neatpaliek no dārgā laša. Runa ir par sardīnēm – un lūk, kāpēc tās jāiekļauj ikdienas ēdienkartē.

Svarīgākais