Ko svarīgu vienmēr jāatceras izdarīt pēc naža asināšanas?

© Dāvis Ūlands/F64

SIA "Taste of Latvia" dibinātājs, bio mērču pavārs Ansis Buiķis kanāla TV24 raidījumā "La Dolce Vita. Ēd vesels!" skaidroja, kāpēc pēc naža asināšanas tas vienmēr jānomazgā.

Speciālists, runājot par nažu asināšanu, stāsta, ka agrāk vectēvs nazi asinājis uz akmens, bet tas esot diezgan laikietilpīgs process, turklāt jāzina, kādā leņķī turēt nazi.

A. Buķis neslēpja, ka nedaudz "šmaucoties" un asina savus nažus uz parasta nažu asinātāja, taču der atcerēties, ka pēc asināšanas nazis vienmēr jānomazgā.

"Kad mēs asinām nazi, nelielu daļu tā metāla noņemam nost - ir tāda metāla skaidiņa. Pēc asināšanas kārtīgi nomazgā asmeni no abām pusēm, nobrauc ar švammīti, lai nebūtu pēc tam metāla skaidas ēdienā," skaidro bio mērču pavārs.

Viņš norāda, ka mājas apstākļos pietiek ar parastu nažu asināšanas metodi.

Dzīvesstils

Bijusī Ukrainas TV galvenā redaktore Lelija Boravļeva savulaik bijusi populārā šova “Izmeklēšanu vada ekstrasensi” redaktore, kurā cilvēki ar ezotēriskām spējām mēģināja noskaidrot patiesību par kādu konkrētu notikumu. Tomēr ap šo raidījumu klīst diezgan daudz baumu. Daži ir patiesi pārliecināti, ka tā ir taisnība, bet citi, ka šovs ir iestudējums, vēsta Unian.net.