Uztura speciāliste atklāj negaidītu ieguvumu no alus dzeršanas

© Dāvis Ūlands/F64

Uztura speciāliste un šefpavāre Serēna Pūna Eat This, Not That! norādīja, ka alus dzeršana var būt labvēlīga organismam. Viņa skaidroja, ka dzēriens ir bagāts ar organismam svarīgiem antioksidantiem.

Graudaugi, kas ir dzēriena ražošanas pamatā, ir bagāti ar polifenoliem, un miežu iesals un apiņi satur kvercetīnu, epikatehīnu un galskābi.

"Šīm vielām piemīt antioksidanta īpašības, kas palīdz aizsargāt jūsu šūnas no brīvo radikāļu bojājumiem. Brīvie radikāļi var izraisīt oksidatīvo stresu, kas paātrina novecošanās procesu un veicina saslimšanu. Alus patiešām var palīdzēt saglabāt veselību, ja to lieto mēreni,” skaidroja uztura speciāliste.

Speciāliste arī atzīmēja, ka pārmērīga alus lietošana draud ar veselības problēmām. Jo īpaši cilvēkam var attīstīties hipertensija, gremošanas traucējumi, ķermeņa masas palielināšanās un citas slimības, tostarp noteikti vēža veidi.

Viņa mudināja cilvēkus, kuri nezina, kā kontrolēt izdzertā alkohola daudzumu, pilnībā atteikties no alkohola lietošanas.

Svarīgākais