Uztura speciāliste nosauc divus kritērijus, pēc kuriem izvēlēties maizi

© pexels.com

Uztura speciāliste, uztura zinātniece Guna Rijkure kanāla TV24 raidījumā "La Dolce Vita. Ēd vesels!" ieteikusi, kādu maizi labāk izvēlēties.

Kā saka speciāliste, ir divi maizes izvēles kritēriji.

"Viens ir sāls apjoms. Jāskatās, lai šī sāls nebūtu vairāk par 1,2 gramiem[uz 100 gramiem produkta]. Vairāk nē. Ja mazāk - tas būs tikai foršāk," norāda G. Rijkure.

Otrs kritērijs ir šķiedrvielu daudzums - jābūt vismaz sešiem gramiem šķiedrvielu uz 100 gramiem produkta.

Speciāliste atzīmē, ka no maizes pavisam atteikties nav ieteicams, jo "mūsu platuma grādos tas ir galvenais šķiedrvielu avots". Šķiedrvielas palīdz saglabāt ilgāk sāta sajūtu un palīdz attīrīt gremošanas sistēmu, norāda speciāliste.

G. Rijkure atzīmē, ka no dienas uztura, 30 gramiem jābūt šķiedrvielām.

Dzīvesstils

Oficiāli sācis darboties jauns dzelzceļa maršruts, kas savieno Varšavu un Rijeku, piedāvājot svaigu un videi draudzīgu ceļošanas veidu starp Poliju un Horvātiju. Sestdien no Varšavas galvenās stacijas Rijekas virzienā izbrauca pirmais PKP starppilsētu vilciens, iezīmējot Adrijas ekspreša (Adriatic Express) līnijas sākumu, vēsta portāls tragento.com.

Svarīgākais