Uztura speciāliste, uztura zinātniece Guna Rijkure kanāla TV24 raidījumā "La Dolce Vita. Ēd vesels!" ieteikusi, kādu maizi labāk izvēlēties.
Kā saka speciāliste, ir divi maizes izvēles kritēriji.
"Viens ir sāls apjoms. Jāskatās, lai šī sāls nebūtu vairāk par 1,2 gramiem[uz 100 gramiem produkta]. Vairāk nē. Ja mazāk - tas būs tikai foršāk," norāda G. Rijkure.
Otrs kritērijs ir šķiedrvielu daudzums - jābūt vismaz sešiem gramiem šķiedrvielu uz 100 gramiem produkta.
Speciāliste atzīmē, ka no maizes pavisam atteikties nav ieteicams, jo "mūsu platuma grādos tas ir galvenais šķiedrvielu avots". Šķiedrvielas palīdz saglabāt ilgāk sāta sajūtu un palīdz attīrīt gremošanas sistēmu, norāda speciāliste.
G. Rijkure atzīmē, ka no dienas uztura, 30 gramiem jābūt šķiedrvielām.