Ātrāk vai vēlāk, bet visiem pārtikas produktiem reiz beidzas derīguma termiņš. Tādos gadījumos produktus vairs nav ieteicams lietot uzturā. Interesanti, ka pasaulē ir viens pārtikas produkts, kuram nekad nebeigsies derīguma termiņš.
Kā ziņo portāls "Eat This, Not That", tad šo produktu iespējams lietot bezgalīgi ilgi, pat pēc vairākiem gadu desmitiem, ja tas vēl nav apēsts.
Šis produkts ir medus.
Medus nespēj sabojāties, tāpēc tam nav derīguma termiņš.
Tas ir dabīgs, nepārstrādāts produkts, tieši tāpēc to var lietot bezgalīgi ilgi.
Medus nesatur daudz ūdens. Tā kā tajā ir tik maz mitruma, baktērijas un citi mikrooganismi nespēj tajā attīstīties. Tieši šīs lietas, baktērijas un mikroorganismi, ir tie, kas veicina pārtikas bojāšanos.
Vēl viena lieta, kas palīdz medum nekad nesabojāties ir tā skābā vide. Medus pH līmenis svārstās no 3,26 līdz 4,48. Skābā vide palīdz "iznīcināt" baktērijas.
Ja medus tiek pareizi uzglabāts, tad nepastāv nekādi iemesli, kāpēc tas varētu sabojāties. Medu nepieciešams uzglabāt noslēgtā, veselā stikla burkā. Svarīgi, lai medum nepiekļūst mitrums!
Pastāv maldīgs priekšstats, ka kristalizējies jeb "sacukurojies" medus ir vecs. Tā gluži nav. Tas nav sabojājies.