Der zināt! Kā izvēlēties tiešām labus pelmeņus?

© Nora Krevneva/F64

Pārtikas kvalitātes eksperte iesaka, izvēloties pelmeņus, pievērst uzmanību izskatam un derīguma termiņam.

Labiem pelmeņiem ir gaiša krāsa, tiem nedrīkst būt plaisas no pastāvīgas atkausēšanas un atkārtotas sasaldēšanas, iepakojumā tiem ir jābūt atdalītiem citam no cita. Šādus ieteikumus augstas kvalitātes pelmeņu izvēlei Krievijas medijam Komsomoļskaja Pravda ieteica "Rospotrebnadzor" pārtikas kvalitātes eksperte Jekaterina Golovkova.

Eksperte pastāstīja par izplatītākajiem pelmeņu viltošanas veidiem, kad ražošanā tiek izmantots sastāvs, kas nav minēts uz etiķetes. Viņa sniedza padomus, kā pēc izskata noteikt preces kvalitāti.

Noteikti ir jāskatās, lai ir kvalitatīvs iepakojums un labs produkta izskats, kā arī salasāma etiķete ar derīguma termiņu. Pelmeņiem vajadzētu viegli "pārvietoties" pa iepakojumu, un tajos esošais pildījums nedrīkst būt ārpus malām. Atbilstība šiem nosacījumiem garantēs, ka pelmeņi gatavošanas laikā neizjuks.

Svarīgākais