Atklāts, cik patiesībā kaitīgi ir vārīti kartupeļi

© Atis Ieviņš/F64

"Man kartupeļi ir svētku ēdiens," saka kardioloģe Anna Koreņeviča un aicina cilvēkus lietot šo dārzeni pēc iespējas mazāk, raksta profile.ru.

Kartupeļi nav iekļauti ieteicamo dārzeņu sarakstā, jo tajos ir liels daudzums vienkāršo ogļhidrātu.

Vēl vairāk - vienā vārītā kartupelī ir ēdamkarote cukura.

"Četros vārītos kartupeļos ir cukura dienas norma," uzsvēra ārste. "Ja šo normu pārsniedzam, tad sākam ļoti kaitēt savai veselībai."

Viņasprāt, ja cilvēks ir apēdis četrus kartupeļus, tad tējai vairs nevajadzētu pievienot cukuru un ēst maizi. "Kopumā kartupeļi ir diezgan nopietns trieciens organismam," secināja ārste.

Koreņeviča vienā no YouTube videoklipiem atzīmēja, ka kartupeļi nav ikdienas uztura produkts. Tas ir vairāk kā deserts.

"Man kartupeļi ir svētku ēdiens," ārste teica. "Piemēram, speķos cepti kartupeļi ar sīpoliem un dillēm." Rezumējot ārste ieteica kartupeļus ēst reti un tikai dienas pirmajā pusē.

Dzīvesstils

Pavasaris ir laiks, kad ērces ir visaktīvākās. Pamodušies no ziemas miega, šie kukaiņi kļūst īpaši agresīvi, tāpēc no marta beigām līdz maija vidum cilvēkiem, kas dodas uz mežu teritorijām, ieteicams ievērot īpašu piesardzību. Ir svarīgi apzināties, ka ērces rada ne tikai diskomfortu, kas saistīts ar kodumu un nepieciešamību tās izņemt, bet arī nopietni apdraud veselību.