Uztura speciālists, gastroenterologs Magomedtagirs Ibragimovs pastāstīja par kaitējumu, ko greipfrūta iekļaušana uzturā var nodarīt organismam, raksta "lenta.ru".
Apēdot pārāk daudz greipfrūtu, var nonākt slimnīcā vai pat nomirt, brīdināja uztura speciālistes. "Greipfrūti satur ķīmiskas vielas, kas var mijiedarboties ar noteiktām zālēm, padara tās spēcīgākas," viņš atzīmēja.
Ibragimovs piebilda, ka greipfrūtu ēšanas izraisītas blakusparādības var būt akūta nieru mazspēja, elpošanas mazspēja, iekšēja asiņošana un pat pēkšņa nāve.
Pēc terapeita domām, greipfrūts var būt īpaši bīstams noteiktam pacientu lokam, jo augļi kairina gļotādu un līdz ar to ievērojami apgrūtina iekaisuma slimību ārstēšanu. Viņš skaidroja, ka produktā esošās ķīmiskās vielas traucē zarnās esošo enzīmu darbību, kas parasti samazina zāļu ietekmi uz organismu. Tā rezultātā dažu zāļu deva var ievērojami palielināties.