Šis tropiskais auglis ir plaši iecienīts cilvēkiem visā pasulē. Banāni satur daudz vērtīgos vitamīnus un minerālvielas.
Apēdot vienu banānu, mēs ātri sajutīsim sāta sajūtu un enerģijas pieplūdumu. Banāni ir bagāti ar organismam vērtīgājām minerālvielām, piemēram, kāliju, magniju, mangānu, fosforu. Kā arī tie satur C un B6 vitamīnu, omega-3 un omega-6 taukskābes.
Par spīti tā veselīgajām īpašībām, uztura speciālisti izceļ vienu veidu, kā banānus nevajadzētu lietot uzturā, ziņo portāls "Eat This, Not That".
Dietalogi brīdina, ka pats neveselīgākais veids, kā izmantot un ēst banānus, ir iecept tos maizē jeb gatavot banānu maizi.
Par spīti tam, ka maizei tiek pievienots klāt auglis, tā nemaz nav veselīga. Banānu maizi var pielīdzināt kūkai.
"Pat "veselīgā" banānu maizes recepte ar mandeļu miltiem, kokoriekstu eļļu un kokosriekstu cukuru joprojām nebūs veselīga," pauž uztura speciāliste Eimija Šapiro.