Dietologi nosauc, ko nekad nevajadzētu darīt ar banāniem

© pexcels.com

Šis tropiskais auglis ir plaši iecienīts cilvēkiem visā pasulē. Banāni satur daudz vērtīgos vitamīnus un minerālvielas.

Apēdot vienu banānu, mēs ātri sajutīsim sāta sajūtu un enerģijas pieplūdumu. Banāni ir bagāti ar organismam vērtīgājām minerālvielām, piemēram, kāliju, magniju, mangānu, fosforu. Kā arī tie satur C un B6 vitamīnu, omega-3 un omega-6 taukskābes.

Par spīti tā veselīgajām īpašībām, uztura speciālisti izceļ vienu veidu, kā banānus nevajadzētu lietot uzturā, ziņo portāls "Eat This, Not That".

Dietalogi brīdina, ka pats neveselīgākais veids, kā izmantot un ēst banānus, ir iecept tos maizē jeb gatavot banānu maizi.

Par spīti tam, ka maizei tiek pievienots klāt auglis, tā nemaz nav veselīga. Banānu maizi var pielīdzināt kūkai.

"Pat "veselīgā" banānu maizes recepte ar mandeļu miltiem, kokoriekstu eļļu un kokosriekstu cukuru joprojām nebūs veselīga," pauž uztura speciāliste Eimija Šapiro.

Dzīvesstils

Kafijas cienītāji labi zina, ka ne katrs kafijas dzēriens ir labs veselībai. Kafija ar lielu cukura, saldinātāju vai saldā krējuma daudzumu var būt īpaši kaitīga. Tomēr jauns pētījums liecina, ka nesaldināta kafija vai kafija ar minimālu pievienotā cukura daudzumu var pozitīvi ietekmēt paredzamo dzīves ilgumu.

Svarīgākais