Atklāts, kāpēc nevajadzētu ēst brokastu pārslas

© pexels.com

Daudziem ļoti iemīļots ēdiens, ko ēst no rīta, ir brokastu pārslas. Portāls "Eat This, Not That" nosauc vienu iemeslu, kāpēc nevajadzētu tās ēst.

Saskaņā ar Amerikas Sirds asociācijas publiskotajiem datiem, brokastu pārslas, kurām virsū ir glazūra, satur ļoti daudz cukura.

Viena šāda brokastu pārslu porcija satur aptuveni 12 gramus cukura, kas ir teju 50% no dienā ieteicamās cukura daudzuma.

Eksperti izceļ, lai arī brokastu pārslas ir bagātas ar cukuru un rafinētajiem ogļhidrātiem, tās nesatur divas svarīgas lietas - olbatumvielas un šķiedrvielas. Šīs uzturvielas palīdz nodrošināt sāta sajūtu.

Olbaltumvielu un šķiedrvielu trūkums ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc nevajadzētu ēst saldās, glazētās brokastu pārslas.

Eksperti iesaka, ja nespējat savu rītu iedomāties bez brokastu pārslām, tad nepieciešams atsevišķi tām pievienot trūkstošās uzturvielas, lai ilgāk izjustu sātā sajūtu. Ieteicams pārslas baudīt nevis ar pienu, bet grieķu jogurtu. Jogurts satur vērtīgās olbatumvielas un veselīgos taukus. Kā arī varat pievienot klāt svaigas ogas, piemēram, avenes, tās palielinās maltītes šķiedrvielu daudzumu.

Dzīvesstils

Pārmērīgi liels mazkustības laiks bērnībā palielina sistolisko asinsspiedienu, savukārt trīs stundas ikdienas fiziskās aktivitātes var mazināt šo risku, atsaucoties uz revolucionāru pētījumu, kas aptver bērnību līdz jaunam pieaugušo vecumam, vēsta scitechdaily.com.

Svarīgākais