Brīdina par to, cik veselībai bīstams var būt popkorns

© Rūta Kalmuka/F64

Krievijas uztura speciāliste, dietoloģe Irina Pisareva stāstīja par popkorna bīstamību veselībai. Viņas vārdus citē URA.RU.

Viņa sacīja, ka popkorna ēšana var izraisīt aptaukošanos, diabētu un sirds slimības. Viņa atzīmēja, ka cilvēki parasti ēd šo produktu lielos daudzumos, un daudzuma dēļ tiek saņem liekas kalorijas.

“Visbiežāk to ēd vai nu sāļu, vai saldu, turklāt tur pievieno arī eļļu. Liels cukura daudzums ir liekais svars, aptaukošanās, cukura diabēts, sirds un asinsvadu slimības. Ja ēdam sāļu popkornu, tad tas ir sāls lielais daudzums, kas var izraisīt tūsku, īpaši, ja ir problēmas ar nierēm,” sacīja speciāliste.

Pisareva ieteica popkornu aizstāt ar žāvētiem āboliem, bumbieriem, svaigiem augļiem un dārzeņu uzkodām. “Tie ir dabiskie cukuri, tikai tajos esošā fruktoze, kā arī vitamīni, mikroelementi un šķiedrvielas. Jūs varat ēst riekstus, bet ne sāļus. Ir svarīgi, lai tie būtu labi nomazgāti,” viņa piebilda.

Dzīvesstils

Kafijas cienītāji labi zina, ka ne katrs kafijas dzēriens ir labs veselībai. Kafija ar lielu cukura, saldinātāju vai saldā krējuma daudzumu var būt īpaši kaitīga. Tomēr jauns pētījums liecina, ka nesaldināta kafija vai kafija ar minimālu pievienotā cukura daudzumu var pozitīvi ietekmēt paredzamo dzīves ilgumu.

Svarīgākais