Kāpēc makaroni patiesībā ir veselīgi?

© pexels.com

Daudziem šķiet, ka makaroni ir viens no ātrākajiem ceļiem uz lieko svaru, taču patiesībā tas ir labvēlīgs produkts maltītei, raksta "MedikForum".

Makoroni satur ogļhidrātus, kas nodrošina glikozi. Tā ir vissvarīgākā degviela smadzenēm un muskuļiem.

Makaroni ir piesātināti ar saliktajiem ogļhidrātiem, kas atbrīvo enerģiju lēnāk un ilgtspējīgāk, nekā rafinēti vai apstrādāti ogļhidrāti.

Viena glāze makaronu nodrošina pietiekamu uzturvielu daudzumu, tostarp dzelzi un B vitamīnus.

Tie satur folijskābi, kas īpaši nepieciešama sievietēm. Viena makaronu porcija satur aptuveni 25% no ieteicamās folijskābes dienas devas.

Makaroni ir arī daļa no sabalansēta uztura. 35% no uztura jābūt kompleksajiem ogļhidrātiem, kas ietver makaronus. Savienojot tos ar liesām olbaltumvielām un dārzeņiem, iespējams iegūt pilnvērtīgu maltīti.