Brīdina par laiku nedēļas otrajā pusē; vai atkal būs vētra?

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Meteorologs Jānis Trallis mikrobogošanas vietnē Twitter dalījies ar prognozēm nedēļas otrajai pusei.

Kā atklāj J. Trallis, ceturtdien un piektdien palaikam snigs un putinās, vietām spēcīgi.

"Prognozes par vēju dažādas; šeit ICON modeļa prognozētās brāzmās m/s ceturtdien plkst.8 un 10 rītā, vakarā, kā arī piektdienas rītā. GFS stiprāko vēju prognozē Ventspilī, nevis Liepājā un Rīgā," atklāj meteorologs.

J.Ttrallis dalījies ar Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra (ECMWF) prognozētajām vēja brāzmām ceturtdien no rīta un dienas pirmajā pusē, kā arī vakarā un naktī uz piektdienu.

"Kurzemes piekrastē maksimums līdz 28 m/s, Rīgā - līdz 24 m/s. Līdz sestdienai uzsnigs 5-15 cm sniega, brīžiem ļoti spēcīga putināšana," ziņo meteorologs.

Iepriekš jau vēstīts, ka paredzams, ka nedēļas nogalē vējš norims un gaisa temperatūra dažviet - galvenokārt valsts austrumos - noslīdēs zem -10 grādiem. Autoceļi apledos, braukšanu brīžiem apgrūtinās arī slikta redzamība sniegputenī un sniega sanesumi.

Dzīvesstils

Bijusī Ukrainas TV galvenā redaktore Lelija Boravļeva savulaik bijusi populārā šova “Izmeklēšanu vada ekstrasensi” redaktore, kurā cilvēki ar ezotēriskām spējām mēģināja noskaidrot patiesību par kādu konkrētu notikumu. Tomēr ap šo raidījumu klīst diezgan daudz baumu. Daži ir patiesi pārliecināti, ka tā ir taisnība, bet citi, ka šovs ir iestudējums, vēsta Unian.net.