Tas, ko mēs ēdam, ietekmē gan mūsu pašsajūtu, gan veselību, gan ķermeņa aprises. Eksperti nākuši klajā ar jaunu pētījumu, kurā atklāts, ka ir viens pārtikas produkts, kurš spēj lieliski "dedzināt" taukus, informē portāls "Eat This, Not That".
Izrādās, ka šādas spējas piemīt garšvielai - kanēlim.
"Clinical Nutrition" publicētajā pētījumā atklājas, ka kanēlis atstāj pozitīvu iespaidu uz ķermeni.
Pētījumā piedalījas 786 cilvēki. Viņi visi savā uzturā 12 nedēļas iekļāva kanēli. Noslēdzoties pētījumam, pierādījās tas, ka kanēļa lietošana var palīdzēt zaudēt lieko ķermeņa savu, ķermeņa masas indeksu, vidukļa apkārtmēru un ķermeņa tauku daudzumu.
2017. gadā Mičiganas universitātes pētnieki atklāja, ka kanēļaldehīds, ēteriskā eļļa, kas piešķir kanēlim tā garšu, uzlabo vielmaiņu, iedarbojoties tieši uz tauku šūnām. Būtībā kanēlis liek tauku šūnām dedzināt enerģiju. Šo procesu sauc par termoģenēzi. Ķermenī aktivizējoties termoģenēzei, sākas tauku dedzināšanas process.
Kanēlis ne tikai var palīdzēt zaudēt lieko svaru. Šī garšviela veicina labo baktēriju augšanu zarnās. Kā arī var palīdzēt uzlabot cukura līmeni asinīs cilvēkiem, kuriem ir prediabēts.