Populārais britu šefpavārs Džeimss Mārtins paskaidroja, kāpēc olas nekad nevajadzētu uzglabāt ledusskapī. Par to raksta The Daily Star.
Viesojoties Lielbritānijas TV kanāla ITV rīta šovā, Martins atklāja triku, ko viņš izmanto, omleti ar trifelēm.
“Restorānā mēs ieliekam trifeles rīsu bļodā, tad uzliekam virsū olas, pārklājam ar pārtikas plēvi un atstājam uz nakti,” viņš stāsta.
Pēc viņa teiktā, līdz rītam olas tik ļielā mērā piesātināsies ar trifeļu garšu, ka pašu dārgo sastāvdaļu olu kultenim vairs nav jāpievieno.
Martins uzskata, ka tas pats notiek, kad olas liek ledusskapī, tikai trifeļu aromāta vietā tās piesātināsies ar citu ēdienu smaržu, kas ir blakus. Viņš mudināja olas glabāt nevis ledusskapī, bet sausā un vēsā vietā.