Produkti ar lielu cukura daudzumu, par kuriem cilvēki bieži vien nenojauš

© Andrejs Strokins/F64

Uztura speciāliste, Sanktpēterburgas Valsts universitātes Gastroenteroloģijas un hepatoloģijas Zinātniskā, klīniskā un izglītības centra asistente Natālija Kruglova sacīja, ka cilvēki ne vienmēr pievērš pietiekamu uzmanību cukura daudzumam pārtikas produktos. Taču arī ne īpaši saldajos produktos cukura var būt daudz, vēsta aģentūra "Prime".

Kruglova brīdināja, ka konditorejas izstrādājumi un maizes izstrādājumi, jo īpaši kviešu, ir starp līderiem augsta "slēptā" jeb pievienotā cukura līmeņa ziņā.

Uztura speciāliste starp produktiem ar augstu "slēptā" cukura daudzumu nosauca arī brokastu pārslas un jogurtus.

“Arī dažās mērcēs un majonēzē ir pievienots cukurs. Un, lai uzlabotu garšu, cukuru pievieno šķietami nesaldinātiem produktiem - vārītām desām, pastētēm, kečupiem, ” sacīja eksperte.

Dzīvesstils

TV24 raidījuma "Preses klubs" vadītājs Aivis Ceriņš, par kuru salīdzinoši nesen presē varējām lasīt, sakarā ar šķiršanos no savas sievas Leldes Ceriņas, iespējams, nolēmis sevi izaicināt jauniem dzīves rūdījumiem. Viņš tikko atgriezies no izdzīvošanas nometnes “50h XL izaicinājums”, ko organizē Izdzīvošanas skola, rakstīts Aivja sociālo tīklu kontos.

Svarīgākais