Uztura speciāliste, Sanktpēterburgas Valsts universitātes Gastroenteroloģijas un hepatoloģijas Zinātniskā, klīniskā un izglītības centra asistente Natālija Kruglova sacīja, ka cilvēki ne vienmēr pievērš pietiekamu uzmanību cukura daudzumam pārtikas produktos. Taču arī ne īpaši saldajos produktos cukura var būt daudz, vēsta aģentūra "Prime".
Kruglova brīdināja, ka konditorejas izstrādājumi un maizes izstrādājumi, jo īpaši kviešu, ir starp līderiem augsta "slēptā" jeb pievienotā cukura līmeņa ziņā.
Uztura speciāliste starp produktiem ar augstu "slēptā" cukura daudzumu nosauca arī brokastu pārslas un jogurtus.
“Arī dažās mērcēs un majonēzē ir pievienots cukurs. Un, lai uzlabotu garšu, cukuru pievieno šķietami nesaldinātiem produktiem - vārītām desām, pastētēm, kečupiem, ” sacīja eksperte.