Dietoloģe Svetlana Fusa apgalvo, ka ierobežot tauku daudzumu uzturā drīkst līdz noteiktām robežām, citādi tas kaitē veselībai, raksta "MedikForum".
"Ierobežojot tauku uzņemšanu, cilvēks neļauj sava organisma šūnām normāli funkcionēt, kas izraisa vitamīnu un minerālvielu badu," pauž ārste.
S. Fusa skaidro, ka ar pārtiku patērētie tauki veicina plaušu veselībai nepieciešamās virsmas aktīvās vielas sintēzi.
Nepietiekama tauku uzņemšana kaitē ne tikai plaušām, bet arī veicina hormonālo nelīdzsvarotību - vīrieši riskē ciest no testosterona līmeņa pazemināšanās, bet sievietes no estrogēna deficīta.
Ārste norāda, ka dienā vajadzētu uzņemt līdz 80 gramiem tauku un pusei no šī daudzuma jābūt augu taukiem. Ir arī svarīgi nodrošināt, lai pārtikas produkti, kas ir tauku avots, būtu kvalitatīvi.