Latvijas dietoloģe atklāj, kādu elļu vislabāk izmantot ikdienā

© pexels.com

Dietoloģe Lolia Neimane kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" skaidro, kādu eļļu vislabāk izvēlēties ikdienā.

Atbildot uz skatītāja jautājumu, kādu eļļu labāk izmantot ikdienā, L. Neimane norāda, ka par eļļām "varētu stāstīt ilgi un daudz".

"Kopumā olīveļļa ir laba, jo tajā ir labs mononepiesātināto tauku saturs. Šīs ir taukskābes, kuras mums uzturā vajadzētu lietot visvairāk. Ļoti raksturīgas arī vidusjūras diētai, ko mēs atzīstam par labu gan sirds - asinsvadu slimību profilaksei," saka dietoloģe.

Viņa norāda, ka olīveļļam rūgtena garša ir raksturīga un tādas nav pilnībā rafinētām eļļām, piemēram, saulespuķu eļļai.

"Olīveļļai tas rūgtumiņš nedaudz ir. Ja tur ir izteikts rūgtums, iepsējams, eļļa jau ir oksidējusies, " saka dietoloģe.

Dzīvesstils

Ir vispārzināms, ka aptaukošanās ir globāla epidēmija, īpaši industrializētajās valstīs un ka tā ir viens no galvenajiem slimību, un sliktas vispārējās veselības cēloņiem. Tagad debatēs par to, vai galvenais aptaukošanās cēlonis ir uzturs vai fizisko aktivitāšu trūkums, ir parādījušies jauni argumenti, raksta “Medical Express”.

Svarīgākais