Latvijas dietoloģe atklāj, kādu elļu vislabāk izmantot ikdienā

© pexels.com

Dietoloģe Lolia Neimane kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" skaidro, kādu eļļu vislabāk izvēlēties ikdienā.

Atbildot uz skatītāja jautājumu, kādu eļļu labāk izmantot ikdienā, L. Neimane norāda, ka par eļļām "varētu stāstīt ilgi un daudz".

"Kopumā olīveļļa ir laba, jo tajā ir labs mononepiesātināto tauku saturs. Šīs ir taukskābes, kuras mums uzturā vajadzētu lietot visvairāk. Ļoti raksturīgas arī vidusjūras diētai, ko mēs atzīstam par labu gan sirds - asinsvadu slimību profilaksei," saka dietoloģe.

Viņa norāda, ka olīveļļam rūgtena garša ir raksturīga un tādas nav pilnībā rafinētām eļļām, piemēram, saulespuķu eļļai.

"Olīveļļai tas rūgtumiņš nedaudz ir. Ja tur ir izteikts rūgtums, iepsējams, eļļa jau ir oksidējusies, " saka dietoloģe.

Dzīvesstils

Oficiāli sācis darboties jauns dzelzceļa maršruts, kas savieno Varšavu un Rijeku, piedāvājot svaigu un videi draudzīgu ceļošanas veidu starp Poliju un Horvātiju. Sestdien no Varšavas galvenās stacijas Rijekas virzienā izbrauca pirmais PKP starppilsētu vilciens, iezīmējot Adrijas ekspreša (Adriatic Express) līnijas sākumu, vēsta portāls tragento.com.