Dietoloģe Lolia Neimane kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" skaidro, kādu eļļu vislabāk izvēlēties ikdienā.
Atbildot uz skatītāja jautājumu, kādu eļļu labāk izmantot ikdienā, L. Neimane norāda, ka par eļļām "varētu stāstīt ilgi un daudz".
"Kopumā olīveļļa ir laba, jo tajā ir labs mononepiesātināto tauku saturs. Šīs ir taukskābes, kuras mums uzturā vajadzētu lietot visvairāk. Ļoti raksturīgas arī vidusjūras diētai, ko mēs atzīstam par labu gan sirds - asinsvadu slimību profilaksei," saka dietoloģe.
Viņa norāda, ka olīveļļam rūgtena garša ir raksturīga un tādas nav pilnībā rafinētām eļļām, piemēram, saulespuķu eļļai.
"Olīveļļai tas rūgtumiņš nedaudz ir. Ja tur ir izteikts rūgtums, iepsējams, eļļa jau ir oksidējusies, " saka dietoloģe.