Zinātnieki no Hārvardas universitātes veikuši pētījumu par tumšās šokolādes labvēlīgajām īpašībām. Kā izrādījās, šī produkta lietošana uzturā veicina jaunības saglabāšanu, ziņo Express.
Eksperti veica pētījumu, kura rezultāti parādīja, ka cilvēki, kas ēda melno šokolādi, dzīvoja gadu ilgāk nekā tie, kas to neēda.
Pateicoties augstajam antioksidantu un minerālvielu saturam, tumšā šokolāde uzlabo asinsspiedienu un novērš vēža un sirds un asinsvadu slimību rašanos.
Hārvardas zinātnieki ir ziņo arī par tumšās šokolādes pozitīvo ietekmi uz atmiņu un smadzeņu darbību.
Viņi to sauc par efektīvu produktu insulīna rezistences samazināšanai un novecošanās palēnināšanai.
Pētnieki piebilst, ka tie cilvēki, kuri mēnesī apēd trīs tumšās šokolādes tāfelītes, pagarina savu mūžu. Viņu priekšlaicīgas nāves risks bija par 36 procentiem mazāks nekā tiem, kuri nelieto šo produktu.