Meteorologs brīdina par laiku pirmajās janvāra dienās

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar jaunāko laikapstākļu prognozi pirmajām divām janvāra dienām.

Kā atklāj J. Trallis, rīt, 1.janvārī, migla izklīdīs, bet palaikam gaidāmi nokrišņi. Kļūšot arī vēsāks un naktī uz 2.janvāri austrumu novados temperatūra noslīdēs zem -10 grādiem.

"2.janvārī no valsts rietumiem gaidāms sniegputenis, vietām stiprs, tas pāries atkalā un lietū," raksta meteorologs.

"Atbilstoši jaunākajām prognozēm nākamnedēļ gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli, bieži līs un snigs, reizēm stipri nokrišņi, gaidāms arī brāzmains vējš. Prognozēs pagaidām nav redzams noturīgs sals, janvāris izskatās siltāks nekā decembris," atklāj meteorologs.

Jau vēstīts, ka piektdien, 2021.gada pēdējā dienā, Latvijā gaidāms atkusnis, migla un smidzinošs lietus, atkala, prognozē sinoptiķi.

Gan atkalas, gan miglas dēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valstī izsludinājis dzeltenā līmeņa brīdinājumu.

Dzīvesstils

Pašpasludinātais pareģis, kurš sevi uzskata par jauno Nostradamu, kas spēj paredzēt nākotni, Kušala Kumara no Indijas nācis klajā ar jaunu pareģojumu. Šoreiz viņš nolēmis izteikt prognozes, kad beigsies karš Ukrainā. Viņaprāt, tas notiks pavisam drīz, raksta "Daily Star".