Kāpēc ārsti brīdina par ķiplokiem?

© pexels.com

Gastroenterologi brīdinājuši, ka ķiploki, kas tiek uzskatīti par ļoti labvēlīgiem imūnsistēmai, var kaitēt organismam, piemēram, ja tos ēd neapstrādātus.

Ķiploks ir kaitīgs cilvēkiem ar kairinātu zarnu sindromu, raksta "Hronika.info". Pēc ekspertu domām, ķiploks var izraisīt nopietnu pretreakciju.

Tāpat ārsti uzsver, ka nevajadzētu ēst neapstrādātus ķiplokus neatkarīgi no slimību klātbūtnes. Tie var kaitēt pat veseliem cilvēkiem ar savu agresīvo iedarbību uz gremošanas sistēmas gļotādu.

Gastroenterologi skaidroja, ka ļoti svarīgi ir saglabāt gļotādas audus neskartus.

Gastroenterologi iesaka ēst ķiplokus kā ēdienu sastāvdaļu. Pēc mizošanas ķiplokam jāļauj kādu laiku pastāvēt, jo ar gaisa palīdzību tajā palielinās labvēlīgo, pretiekaisuma vielu veidošanās tajos.

Dzīvesstils

Daudzu cilvēku rituāls ir tase vai pat vairākas kafijas tases dienā, lai saglabātu mundrumu visas dienas garumā, taču jauni pētījumi liecina, ka populārajam dzērienam ir daudz lielāka ietekme uz cilvēka organismu nekā vienkārši mundruma sajūta, vēsta "Science Alert".

Svarīgākais