Krievijas ārste-dietoloģe un uztura speciāliste Alena Stepanova aģentūrai RIA Novosti pastāstīja, kāpēc krabju nūjiņu salātu cienītājiem to lietošana jāsamazina vai pat jāizslēdz no uztura.
"Krabju nūjiņas nesatur krabju gaļu. Pēc krāsas, garšas un tekstūras tās tikai atgādina krabju gaļu, bet sastāv no pārstrādātām zivīm, cietes, krāsvielas, aromatizētājiem. Rūpnieciskā produkta priekšrocības ir apšaubāmas. Ja runājam par veselīgu diētu, tad labāk ēst krabju gaļu, garneles vai zivis,” sacīja ārste.
Stepanova piebilda, ka šo produktu visbiežāk var redzēt salātos, kuros ir vēl mazāk veselīgs produkts - majonēze.
"Ja atnāc ciemos un uz galda nav veselīgākas alternatīvas, tad viena vai divas ēdamkarotes lielu ļaunumu nenodarīs, ja, protams, tās kombinēsi ar citiem veselīgiem ēdieniem. Ja ievēro veselīga uztura principus, iesaku atturēties no krabju nūjiņām un iesaku no tām atteikties arī tiem, kam ir alerģiski simptomi, gremošanas problēmas, autoimūnas slimības, problēmas ar ādu,, hronisks nogurums, apātija, depresija, migrēnas, galvassāpes,” piebilda dietoloģe.