Ģimenes ārste Larisa Aleksejeva brīdinājusi par karsto dzērienu baudīšanu, raksta "rt.com".
Ārste uzsver, ka pārāk karsts dzēriens var kaitēt mēlei, mutes gļotādai un barības vadam.
"Ļoti karsts šķidrums var veicināt dažādas kuņģa-zarnu trakta slimības, kas var izraisīt vēzi, eroziju, gastrītu un čūlas," atzīmē L. Aleksejeva.
Kā skaidro ārste, lai nekaitētu organismam un izvairītos no saslimšanām, jālieto mēreni karsti dzērieni. Optimālā dzēriena temperatūra, viņasprāt, ir aptuveni 60 grādi pēc Celsija.
Savukārt zobārste Marija Balakireva atgādina par iespējamajiem emaljas bojājumiem patērēto dzērienu temperatūras kontrasta dēļ.
Arī uztura speciālists, endikronologs Aleksejs Kaļinčevs atzīmē, ka, dzerot pārāk karstus dzērienus, pastāv apdegumu risks, un ilgtermiņā uz hronisku iekaisumu fona pastāv risks saslimt ar vēzi.
Pēc viņa teiktā, mēles apdeguma gadījumā negatīvie simptomi saglabāsies 12 līdz 24 stundas.