Ārsts atklāj, kāpēc produkti ar palmu eļļu ir tik bīstami

© pexels.com

Ārsts Aleksandrs Mjasņikovs pastāstījis, kāpēc pastāvīga produktu, kuru sastāvā ir palmu eļļa, lietošana ir bīstama veselībai, raksta "MedikForum".

Ārsts brīdina, ka pastāvīga palmu eļļu saturošu pārtikas produktu lietošana veicina ZBL jeb "sliktā" holesterīna uzkrāšanos asinsvados.

Viņš norādījis, ka produkti ar palmu eļļu var radīt un saasināt veselības problēmas, kas saistītas ar augstu holesterīna līmeni. Šie tauki paaugstina sirdslēkmes un insulta risku, jo veicina aizsprostojumus asinsvados un artērijās.

Mjasņikovs atzīmē, ka bīstama ir nevis pati palmu eļļa, bet gan tās pārstrādes produkts, ko izmanto pārtikas ražošanā. Jo īpaši šāda apstrādāta palmu eļļa tiek izmantota maizes izstrādājumu un dažādu konditorejas izstrādājumu ražošanā.

Ārsts precizē, ka palmu eļļa pārstrādes procesā kļūst par transtaukskābju avotu, kas veicina holesterīna uzkrāšanos asinīs un asinsvados.

Svarīgākais