Britu dietoloģe Emma Derbišīra nosaukusi ogu, kuras regulāra lietošana uzturā palīdzēs uzlabot atmiņu un pozitīvi ietekmēs smadzeņu darbību kopumā. Viņas ieteikumus publicē Fruitnet.
Eksperte atsaucas uz jaunu izdevumā International Journal of Food Science and Nutrition, kas liecina, ka regulāra melleņu iekļaušana uzturā var pozitīvi ietekmēt atmiņu un kognitīvās funkcijas bērniem un jauniešiem.
Pieaugušajiem un senioriem mellenes ir arī ļoti veselīgas, jo tās palēnina ar vecumu saistītu kognitīvo spēju, tas ir, atmiņas, uztveres, loģikas un iztēles, pasliktinšānos. Turklāt ogas sastāvā esošās vielas palīdz labāk kontrolēt garastāvokli, kas ir svarīgi cīņā ar depresiju un trauksmi.
“Mellenes satur daudz polifenolu, piemēram, antocianīnus, kas pozitīvi ietekmē garīgās funkcijas. Ogas ir viegli iekļaut savā uzturā — pievienojiet tās putrai, pagatavojiet sulu, pagatavojiet smūtiju vai vienkārši ēdiet kā veselīgu uzkodu, ”sacīja Derbišīra.
Dietoloģe piebilda, ka dienā jāapēd apmēram viena tase melleņu vai jāizdzer līdzvērtīgs daudzums sulas.