Uztura speciāliste Marina Apletajeva norāda, ka šokolāde nav produkts, kas nepieciešams ikdienas uzturā, raksta "MedikForum".
Speciāliste iesaka ēst šokolādi ar mēru, īpaši tiem, kuri to iecienījuši lietot bieži.
M. Apletajeva atklāj, ka ikdienā atļautais nekaitīgais šokolādes daudzums ir diezgan pieticīga porcija.
"Ja ir grūti dzīvot bez šokolādes, tad vidēji dienā varat apēst apmēram 15 gramus, bet ne vairāk," saka dietoloģe.
Viņa arī iesaka labāk ēst tumšo šokolādi, kuras saturā ir vismaz 50% kakao, jo tajā ir mazāk cukura. Kopumā dietoloģe uzskata, ka kāri pēc saldumiem labāk apmierināt ar veselīgākiem desertiem, piemēram, riekstiem.
Ja ir aizdomas par diabētu, ir alerģijas, kuņģa- zarnu trakta slimības, tad no saldumiem ikdienā vajadzētu atteikties, uzsver ārste.