Atklāj, kādos gadījumos medus var būt bīstams veselībai

© pexels.com

Kopš seniem laikiem medus tiek uzskatīts par vienu no veselīgākajiem pārtikas produktiem, taču ir gadījumi, kad tas var nodarīt vairāk ļaunuma nekā labuma.

Bulgāru izdevums "Actualno" nosaucis vairākus medus lietošanas ierobežojumus. Kā atklāj izdevums, medus dažiem cilvēkiem izraisa alerģiju, pārtikas intoksikāciju un citas problēmas.

Tāpat pastāv vairākas slimības, kuru laikā nav ieteicams lietot medu. Šādu slimību sarakstā ir kuņģa-zarnu trakta darbības traucējumi. Medus var izraisīt sāpes vēderā un caureju, jo šim produktam ir tendence kairināt gremošanas sistēmu.

Cilvēkiem, kuriem slimību vēsturē bijusi alerģiska reakcija uz ziedputekšņiem, medus var izraisīt anafilaksi. Šajā gadījumā speciālisti iesaka lietot agrīno medu, piemēram, akāciju medu.

Medus satur arī daudz ogļhidrātu, tāpēc cilvēkiem ar paaugstinātu cukura līmeni asinīs vajadzētu būt ar to uzmanīgiem. Aptaukošanās gadījumā medus jālieto ar mēru.

Svarīgākais