Britu narkologi apgalvo, ka paģiras pēc degvīna dzeršanas ir daudz vieglākas nekā pēc viskija, ruma un pat vīna lietošanas, raksta "golos.ua".
Tas nesatur cukuru un nav arī citu ogļhidrātu avotu. Turklāt šis alkoholiskais dzēriens satur minimālu daudzumu ķīmiski kaitīgu sastāvdaļu, piemēram, krāsvielas, garšas un konservantus.
Tā kaloriju saturu nodrošina tikai alkohols (apmēram 7 kcal uz g).
Ja iepriekšējā dienā cilvēks degvīnu iedzer ar mēru, tad nākamajā dienā pamodīsies viegli un bez galvassāpēm. Taču, svarīgi atcerēties, ka, lietojot nekvalitatīvu un lētu degvīnu, var viegli saindēties.
Un šī stiprā dzēriena pastāvīgas ilgstošas lietošanas rezultātā var rasties atkarība no alkohola.