Neskatoties uz to, ka bez šampanieša neiztiek gandrīz nevienā svinīgā pasākumā, šis alkoholiskais dzēriens ir līderis starp grādīgajiem dzērieniem, no kuriem ir vislielākās paģiras, raksta "golos.ua".
Fakts ir tāds, ka šampanieša pagatavošanas tehnoloģija ir aptuveni līdzīga vīna pagatavošanai, bet ar rauga pievienošanu.
Tāpēc šis alkoholiskais gāzētais dzēriens ir bagāts ar oglekļa dioksīda burbuļiem, kas veicina tūlītēju alkohola uzsūkšanos asinsritē.
Turklāt, lai uzlabotu garšu, ražotāji šampanietim pievieno saldu sīrupu un aromatizētājus.
Ja cilvēks izdzēr daudz šampanieša, tad visu nākamo dienu var būt lielas galvassāpes, sausa mute, slikta dūša. Un, ja to sajauc ar alu vai vīnu, turpmākās dienas var pārvērsties par īstu murgu.
Der atcerēties, ka alkohola lietošana ir kaitīga veselībai.