Latviešu ārsts pastāsta par gadījumu, kad ģimene atrunājusi vakcinēties sievieti; kas notika, kad radās aizdomas par saslimšanu?

© Rūta Kalmuka/F64

Ģimenes ārsts un Imunizācijas valsts padomes loceklis Ainis Dzalbs, intervijā Latvijas Televīzijas Ziņu dienestam raidījumā "1pret 1" pastāstījis par gadījumu, kad radinieki, kuri atrunājuši pacienti no vakcinēšanās, kad parādījās aizdomas par Covid-19 sievieti būtībā atstājuši novārtā.

A. Dzalbs atklāj, ka viņam šobrīd ir paciente gados, kura tika aicināta vakcinēties, bet atteikusies, jo radinieki viņu no šī soļa atrunājuši.

"Tiklīdz viņai parādījās aizdomas, ka viņai ir Covid-19, tad visi radinieki ir nozuduši. Neviens nenāk viņai palīgā, lai sniegtu elementāru un sadzīvisku atbalstu. Cilvēks ir atrunāts un pamests viens pats lauku viensētā. Praktiski ir pamests bez izdzīvošanas iespējām," stāsta ārsts.

A. Dzalbs uzsver: "Mums katram, kurš ir atrunājis savu radinieku ar zinātniski nepamatotiem lēmumiem un argumentiem, ir jāpajautā, vai mēs pēc tam esam gatavi iet uz to māju un šo cilvēku apkopt un aprūpēt? Kā izrādās, tad nē!"

Viņš norāda, ka cilvēki ir ļoti lētticīgi un pakļaujas tai informācijai, ko redz virtuālajos tīklos.

"Esam ļoti droši un bravūrīgi virtuālajā vidē, bet, kad tas nonāk līdz problēmsituācijai, izrādās, ka mēs neesam nemaz tik spēcīgi un mēs neesam tik gatavi iesaistīties problēmas risinājumā," pauž ārsts.

Svarīgākais