Oktobra beigām prognozē ziemīgus laikapastākļus

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs dalījies ar prognozi oktobra mēnesim, atklājot, ka mēneša otrā pusē gaidāms pirmais sniegs.

Kā norāda V. Bukšs, oktobra otrajā pusē bieži būs mākoņains laiks un temperatūra dienas laikā svārstīsies no + 5 līdz +12 grādiem, bet naktis būšot vēsas.

Pārsvarā gaidāms lietus, bet lietum var pievienoties krusa un sniega graudi, prognozē V. Bukšs.

Dabas zīmju vērotājs norāda, ka mēneša beigās kļūs aukstāks un temperatūra dienas laikā vairs nepārsniegs +8... +10 grādu robežu. Naktīs jau daudzviet būšot sals un temperatūra var pazemināties līdz -3... - 5 grādiem. Nokrišņi īslaicīgi, bet lietum var pievienoties arī slapjš sniegs.

"Līdzīgi laika apstākļi saglabāsies arī novembra sākumā, līdz Mārtiņiem (10. novembris). Tad arī Mārtiņš atvērs durvis ziemai, kura novembra otrajā pusē Austrumlatvijā atnāks uz palikšanu, vismaz līdz Ziemassvētkiem..."- savā blogā raksta dabas vērotājs.

Dzīvesstils

Bijusī Ukrainas TV galvenā redaktore Lelija Boravļeva savulaik bijusi populārā šova “Izmeklēšanu vada ekstrasensi” redaktore, kurā cilvēki ar ezotēriskām spējām mēģināja noskaidrot patiesību par kādu konkrētu notikumu. Tomēr ap šo raidījumu klīst diezgan daudz baumu. Daži ir patiesi pārliecināti, ka tā ir taisnība, bet citi, ka šovs ir iestudējums, vēsta Unian.net.