Kāpēc ieteicams katru dienu košļāt lauru lapas?

© pexels.com

Ieradums košļāt lauru lapas varot dot daudz ieguvumu veselībai, raksta "MedikForum".

Lauru lapas, piemēram, novērš iekaisumu kaklā un nazofarneksā, kā arī palīdz imūnsistēmai.

Lauru lapu košļāšana uzlabo organisma aizsardzību pret dažādām infekcijām, norāda eksperti. Turklāt tās ir bagātas ar antioksidantu savienojumiem, polifenoliem, kas palīdz samazināt holesterīna un cukura līmeni asinīs.

Pateicoties tanīniem un ēteriskajām eļļām, lauru lapām piemīt antiseptiskas, pretiekaisuma īpašības. Ja tās košļā elpceļu infekciju gadījumā, iespējams ātrāk sadziedēt iekaisušo kaklu, iekaisumu nazofarneksā un mutes dobumā, norāda eksperti.

Turklāt lauru lapas arī normalizē gremošanu un palīdz atrisināt bezmiega problēmu (ja tās košļā vakarā).

Tomēr lauru lapas ir jākošļā pareizi - sākumā ieteicams izmantot tikai nelielu lapas gabaliņu un tikai ar laiku pakāpeniski devu palielināt. Lapas jāpakošļā vien dažas minūtes un tad jāizspļauj.

Šo procedūru nedrīkst veikt, ja ir grūtniecība un zīdīšanas periods, aizcietējums un kuņģa čūla.

Dzīvesstils

Pēc noteiktu ērču koduma cilvēkam var attīstīties smaga alerģija pret gaļu, piena produktiem un citiem dzīvnieku izcelsmes produktiem. Šo stāvokli sauc par alfa-gal sindromu, un tas strauji izplatās dažādās valstīs. Par to ziņo ScienceAlert.

Svarīgākais