Bieža cūkgaļas lietošana varot novest pie multiplās sklerozes, raksta "med2.ru".
Par to liecinot jaunākie pētījumi.
Zinātnieki no Kanādas nonākuši pie secinājuma, ka cūkgaļas patēriņš var izraisīt multiplās sklerozes attīstību. Taču mehānismi, kas to iektemē, vēl nav zināmi.
Zinātnieki no Kanādas analizēja cūkgaļas patēriņa līmeni dažādās valstīs. Pētnieki pamanīja, ka multiplās sklerozes biežums ir ievērojami zemāks valstīs, kur cūkgaļa ir aizliegta reliģisku apsvērumu dēļ. Tādejādi musulmaņu valstu iedzīvotāji retāk slimo ar šo kaiti.
Tāpat zinātnieki apgalvo, ka cūkgaļā un liellopa gaļā esošās taukskābes atšķiras. Kamēr cūkgaļā esošās taukskābes palielina smadzeņu šķiedru neaizsargātību, lielopa gaļā esošās taukskābes to nedara, norāda zinātnieki.
Tomēr nepieciešami vēl pētījumi, lai tiešām apstiprinātu sasistību starp cūkgaļas patēriņu un multiplo sklerozi.
Jāatzīmē, ka sarkanās gaļas (cūkgaļa, liellopu gaļa, jēra gaļa) patēriņš nedrīkst pārsniegt divas 100 gramu porcijas nedēļā.