Vērtīgi! Kas jāēd, lai rudenī neslimotu?

© Vladislavs Proškins/F64

Krievijas dietoloģe Kamilla Timošenko savā Instagram ir publicējusi to produktu sarakstu, kas cilvēkam nepieciešami, lai rudenī stiprinātu imūnsistēmu.

Ārste skaidroja, ka rudenī ievērojami palielinās daudzu slimību risks, jo īpaši problēmas ar kuņģa -zarnu traktu, gripa, saaukstēšanās.


Viņa uzsvēra, ka pārtikas produkti, kas bagāti ar cinku un selēnu, rudenī ir svarīga uztura sastāvdaļa. Tajos ietilpst zivis un jūras veltes, olas, pilngraudu produkti un pākšaugi, kā arī gaļa.

Organisms vislabāk absorbē dzelzi no gaļas un aknām. Uztura speciāliste arī vērsa uzmanību uz B, C un D grupas vitamīniem. Veselīgi produkti ir arī paprika, brokoļi un ziedkāposti.


Visbeidzot, organismam ir nepieciešamas omega-3 taukskābes, kas ir zivīs, kā arī sēklās un augu eļļās.

Dzīvesstils

Bijusī Ukrainas TV galvenā redaktore Lelija Boravļeva savulaik bijusi populārā šova “Izmeklēšanu vada ekstrasensi” redaktore, kurā cilvēki ar ezotēriskām spējām mēģināja noskaidrot patiesību par kādu konkrētu notikumu. Tomēr ap šo raidījumu klīst diezgan daudz baumu. Daži ir patiesi pārliecināti, ka tā ir taisnība, bet citi, ka šovs ir iestudējums, vēsta Unian.net.